România se teme de moneda digitală a Facebook: care e problema?

0 4

Facebook nu renunță la planul de a lansa propria monedă virtuală Libra în ciuda criticilor venite din toate părțile. Ideea lui Mark Zuckerberg naște dezbateri și la București. Iar economiștii cred că e extrem de periculoasă.

Facebook a dat tonul unor dezbateri aprinse după ce a anunțat că lucrează la propria monedă virtuală denumită Libra. Mark Zuckerberg are planuri mari în acest sens, dar lucrurile nu prea îi ies deocamdată.

Facebook și-ar dori ca moneda sa virtuală să fie lansată chiar anul viitor și să poti achiziționa cu Libra diverse produse sau servicii, dar și să transferi bani dincolo de granițe, fără comisioane, inclusiv prin intermediul aplicațiilor din curtea companiei americani: WhatsApp și Instagram. Dar organismele de reglementare sunt sceptice. Mark Zuckerberg are câțiva parteneri care au promis că vor ajuta cu bani. Deocamdată n-au făcut-o.

Planurile Facebook creează îngrijorare inclusiv la București. Economiștii români cred că e extrem de periculoasă.

Ce spun economiștii români despre criptomoneda Libra de la Facebook

Criptomoneda Libra este foarte periculoasă fiindcă ar fractura în mod aproape iremediabil sistemul monetar, crede președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu. Băncile centrale și-ar pierde din eficacitate, spune acesta.

Practic, moneda Facebook ar redesena sistemul financiar global pe care-l cunoaștem. Din acest punct de vedere, îngrijorările sunt reale.

„În ceea ce priveşte…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica