România, pusă la colț din cauza poluării: ce (nu) a făcut Guvernul

0 2

România stă prost la multe capitole în comparație cu alte țări europene. Poluarea e doar unul dintre ele.

Guvernul de la București, indiferent de cine a fost condus, a fost pus la colț în multe probleme. Bruxellesul analizează atent ce se întâmplă în spațiul comunitar și, din când în când, intervine. O face atunci când consideră că avertismentele n-au fost luate în seamă.

Sau, pur și simplu, autoritățile nu și-au făcut treaba.

România a fost pusă recent pe o listă a „rușinii”, alături de alte state membre – Grecia și Malta. Totul din cauza poluării. Comisia Europeană a somat cele trei țări să-și adopte programele naționale de control al poluării atmosferice. Primu pas ar fi oprirea defrișărilor ilegale.

Ce trebuie să facă România în cazul poluării

Comisia Europeană a cerut României în mod imperativ să oprească tăierile ilegale de păduri şi să implementeze corect regulile europene privind gestionarea arborilor tăiaţi. Practic, Guvernul de la București a fost pus la zid pentru că n-a făcut nimic în acest sens.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica