România, o țară îmbătrânită: natalitatea îți arată de ce nu o să aibă cine să-ți plătească pensia

0 2

Natalitatea continuă să fie o problemă foarte importantă în România, la fel ca în multe alte țări europene. Țara noastră este mai îmbătrânită ca niciodată, iar consecințele nu întârzie să apară.

La doar câteva zile de la împlinirea a 101 de ani la formarea României, un studiu legat de natalitate confirmă situația dramatică în care se află populația din țara noastră. În mod real, există puține speranțe să creștem o generație care fie capabilă să îngrijească bătrânii și copii.

Nu mai puțin de 60 la sută dintre românii salariați cu venituri constante au un singur copil. La polul opus, în schimb, au chiar și 10 copii, cei care depind de alocații sau ajutoare de stat. Conform unui studiu recent publicat de Eurostat, populația va scădea cu aproximativ 30% până în anul 2100, iar atunci nu va mai fi vorba de migrație. Pur și simplu, numărul românilor de peste tot va scădea constant. Tot până atunci, numărul copiilor care vor merge la grădiniță sau la școală de va înjumătăți.

Conform Știrilor ProTV, domnul Ioan a avut șase frați. El și soția sa au făcut doi copii, iar acum, la 85 de ani, are grijă cu mândrie de singura sa nepoată, o fetiță. Băieții său au însă 56 și 54 de ani. În consecință, este puțin probabil ca Maria să mai aibă un frate sau o surioară.

Acesta este un trend global pe care îl vedem nu doar în România, dar asta nu-l face mai puțin periculos. Potrivit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica