România nu există: șaorma cu „Ș” într-o țară „SH”

0 1

Te-am obișnuit deja cu celebra rubrică „România nu există”. Sunt acele știri care-ți aduc aminte, de fapt, unde trăiești și cum, într-o lume normală, această țară n-ar trebui să existe. Rubrica de astăzi e „cu de toate”. La fel ca șaorma aia de care s-a discutat în timpul săptămânii trecute, dacă să apară sau nu în DEX.

Zilnic, ești bombardat de informații pe diverse căi, online sau offline. Îți citești știrile direct din telefon sau poate mai cumperi, din când în când, o revistă sau un ziar de la chioșc, de dragul vremurilor. Dar, în toată această avalanșă de informații, nu numai că ți-e greu să distingi ce e fake și ce nu, dar riști să și omiți unele știri.

Noi am selectat cinci dintre ele, pe acelea despre care credem că se pot întâmpla doar într-o țară care, în mod normal, n-ar trebui să existe. Și toate sunt reale.

Românii vor shaorma de la Dristor, dar și șaorma în DEX

S-a inflamat internetul în ultima săptămână din campania prezidențială, dar nu pe chestiuni politice, așa cum ai crede. Nu, toată lumea s-a întrebat de ce nu apare șaorma în DEX. Nu sta să cauți că nu apare, e adevărat, și oricum e un non-subiect.

A pornit totul de la un restaurant din Iași, care (ca să vezi!) vinde șaorma. Ei bine, oamenii ăștia au iniţiat o dezbatere în mediul virtual la finele căreia urmează să sesizeze Academia Română pentru ca una dintre formele şaorma/shaorma să fie introdusă în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica