România mai puțin sănătoasă: mâncare semipreparată, alcool și țigări, în topul produselor

0 2

România pare că se hrănește numai la microunde. Mâncarea semipreparată e în topul produselor achiziționate în această perioadă. După ce au golit rafturile de hârtie igienică și s-au înghesuit la provizii mai mult sau mai puțin utile, românii s-au mai liniștit un pic, dar tot cumpără produse considerate mai puțin sănătoase. Nu uită nici de alcool și de țigări, arată un studiu.

La începutul pandemiei, românii au luat cu asalt magazinele, de frica penuriei. S-au aprovizionat cu tot felul de produse, alimentare sau nu, și s-au temut că vor rămâne în case la nesfârșit fără să mai poată ieși la magazine. N-a fost deloc așa și totul a revenit, încet-încet, la normal.

A mai fost un vârf înainte de Paște, dar n-a fost ceva neobișnuit, din moment ce acest lucru se întâmplă în fiecare an. După sărbători, însă, promoțiile au cam dispărut, iar românii au început să cumpere tot mai multe alimente semipreparate, alcool, dar și țigări, cu o creștere pentru ultimele două, arată un studiu RetailZoom.

Ce se cumpără în România: alcool și țigări, în top

Românii au cumpărat mai multe țigări și alcool, iar mâncarea gătită acasă sau la restaurant ia tot mai mult locul celei semipreparate, din hypermarket. Prețurile sunt mai mari ca anul trecut, o majorare de peste șase procente operată chiar dinainte de Paște.

„Ponderea promoțiilor s-a diminuat pe parcursul lunilor martie și aprilie față de anul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica