România, la final de 2020: ce se întâmplă cu rata șomajului, dar cu salariul mediu

0 1

Comisia Națională de Prognoză a publicat de curând o estimare referitoare la situația din piața muncii în Românii, până la finalul lui 2020.

Pandemia de coronavirus și-a făcut simțite efectele în piața muncii într-o manieră foarte agresivă, în ultimul an. Foarte multe domenii de activitate au fost îngropate de măsurile guvernamentale pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză estimările referitoare la situația economică a angajaților din România. Unii le-ar putea considera chiar prea optimiste.

Comisia Națională de Prognoză a anunțat că în 2020, rata șomajului din România va atinge pragul de 5,1%. Salariile vor crește cu 4,8%, până la un câștig mediu lunar de 3.406 lei. Valoarea referitoare la rata șomajului a fost confirmată și de Sorina Donisa, CEO-ul APT Resources & Services. ”Semnalele pe care le văd în piață, în special din mediul privat, mă fac să mă aștept la o rată a șomajului mai mare de 5% în 2020”, a declarat directoare uneia dintre cele mai mari firme de recrutare și închiriere de forță de muncă în regim temporar din România.

„Este adevărat că unele industrii cunosc o revigorare începând din trimestrul 3 al anului, însă nu cred că pot să compenseze un trend general de expectativă în care este mediul de business, neştiind ce ne rezervă anul 2021.“, se arată în comunicatul Comisiei Naționale de Strategie și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica