România este pe primul loc în cel mai trist top din Uniunea Europeană

0 2

România stă prost la multe capitole, în comparație cu alte state europene, iar rata mortalității din cauze tratabile este unul dintre ele.

Știm cu toții că sistemul de sănătate de la noi din țară este departe de a fi cel mai bun din Europa. Un raport UE a analizat îndeaproape starea de sănătate în țările din bloc. România se află pe primul loc în cel mai trist top: nivelul de mortalitate din cauze tratabile.

Raportul subiliniază că acest lucru ar fi o reflecție a unor inegalități socioeconomice, dar și a unor deficiențe a serviciilor medicale de la noi din țară. Arată că sistemul de sănătate se confruntă cu provocări considerabile  în furnizarea unui tratament adecvat și în timp util.

Conform raportului, statul român cheltuie cei mai puțini bani din Europa în sectorul sănătății.

Cel mai îngrijorător aspect este faptul că, în România, rata mortalității din cauze tratabile este cea mai mare din întreaga Europă. Valoarea acesteia este de 208 per 100.000 de locuitori. În comparație, media europeană este de 93, iar în țara care stă cel mai bine în acest top, Islanda, rata de mortalitate este de 62 per 100.000 locuitori. Principalele cauze sunt boli cardiovasculare ischemice, accidente vasculare cerebrale, pneumonie și cancer colorectal.

De asemenea, stăm aproape cel mai prost și în cazul ratei mortalității din cauza unor cauze prevenibile. Rata este de 310 la 100.000 locuitori. Principalele cauze sunt…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica