România, are cele mai ”criminale” drumuri din Europa: concluziile unui studiu BBC

0 7

Peste doar câteva zile, cei de la BBC vor difuza un reportaj construit în jurul ratei absurde a accidentelor rutiere din România. Din păcate, țara noastră este pe primul loc în Europa, la acest capitol.

În topul motivelor pentru care românii pleacă din țară, se numără problemele de infrastructură. Pe lângă lipsa autostrăzilor, până și drumurile naționale și județene se află într-o stare deplorabilă în cea mai mare parte a României.

În condiții ideale, asta ar însemna că trebuie să te deplasezi mai încet cu mașina pe drumurile patriei. În practică însă, la cât de frustrant este să încerci să te deplasezi pe DN1, de la București la Brașov, nu este o surpriză o rată de top a accidentelor rutiere, comparativ cu media din Europa.

Acest fenomen va fi detaliat într-un reportaj al celor de la BBC care urmează să fie difuzat pe 22 august. În acel context, drumurile din țara noastră sunt clasificate ca fiind criminale, pornind de la faptul că România este detașat pe primul loc în Europa la rata accidentelor mortale. În același reportaj de 28 de minute va fi inclusă și povestea lui Ștefan Mandachi, inițiatorul proiectului #șîeu și creatorul primului metru de autostradă din Moldova.

Ca referință, în România mor în fiecare an de două ori mai multe persoane în trafic, comparativ cu media la nivelul întregii Uniuni Europene. Numărul deceselor este de trei ori mai mare față de statisticile similare din Marea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica