Robotul pus să păzească oile sună SF, dar deja se întâmplă în această țară

0 0

Roboții încep să fie folosiți la tot felul de sarcini plictisitoare sau obositoare pentru oameni. Dar cum ar fi să înlocuiască și câini? Se întâmplă asta deja și, ei bine, roboții ar putea fi mai eficienți.

Boston Dynamics se remarcă, încă o dată, cu o capacitate importantă a robotului său Spot. Dacă tot arată ca un câine, compania l-a adaptat unei sarcini aparte. Este pus să păzească turmele de oi și nu numai. Demersul acesta a fost realizat cu Rocos, companie specializată în monitorizarea de la distanță a flotelor de roboți.

Boston Dynamics furnizează componenta hardware – robotul Spot, de exemplu – și Rocos vine cu diverse aplicații în care poate fi folosit. Robotul este echipat cu senzori de detectare a scurgerilor de gaze, a căldurii, are un senzor LIDAR pentru măsurarea adâncimii de câmp, dar are și o cameră de înaltă rezoluție ca să-și facă treaba.

„În sectorul energetic oferă detectare în timp real a anomaliilor și are și acces la înregistrările precedente pentru comparație. În agricultură, fermierii pot accesa informații diverse care să-i ajute să își optimizeze activitatea”, a transmis Rocos.

Robotul e folosit și la supravegherea oamenilor în timpul pandemiei

Recent, modelul Spot a ajuns în Singapore ca să fie „paznic” în parcuri. Scopul proiectului e să informeze persoanele că trebuie să păstreze distanța și să se protejeze cât încă e pericol de contractare a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica