Roboții din Epoca Medievală. Ce puteau face aceștia și cum au ajuns să influențeze tehnologia de astăzi

0 2

Când vine vorba de tehnologia antică, poate fi destul de greu să ne imaginăm roboți și mașini care folosesc de fapt electricitate. Deși în Epoca Medievală nu exista electricitate, oamenii au fost capabili să folosească roboții acelor perioade, venind cu mașini impresionante.

Conform poveștii de la National Geographic, imaginați-vă fântâni care puteau fi programate să pornească și să se oprească. Sau poate aduce în discuție un ”șofer” indian care se putea odihni o jumătate de oră pe capul elefantului său, în timp ce automate în formă de servitori veneau să îi aducă un prosop. Când vine vorba de servitori mecanici capabili să aducă prosoape, nu ne putem gândi decât la roboți!

Acestea sunt de fapt câteva invenții uimitoare care au existat încă din secolul al XII-lea. Acestea au fost create de către inventatorul musulman cunoscut sub numele de Ismail al-Jazari. Se pare că a pus o cărămidă de bază pentru hidraulica, ingineria și chiar robotica de astăzi. Unele dintre creațiile sale fastuoase și colorate au devenit de fapt piese de joacă pentru bogații acelor vremuri.

Al-Jazari a fabricat, de asemenea, câteva mașini practice care au putut ajuta oamenii obișnuiți. Acestea erau reprezentate de dispozitive care ajutau fermierii la extragerea apei. Ismail al-Jazari s-ar fi născut în 1136 în Diyarbakir, cunoscută în prezent ca Turcia. Al-Jazari ar fi fost un fiu al unui meșter tipic și s-a născut în timpul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica