Roboții devin mai sofisticați: autonomia mașinilor te sperie

0 1

Inginerii creează roboții care devin tot mai sofisticați datorită autonomiei și a lucrurilor pe care le pot face. Cassie, este un robot biped care a reușit să stabilească un nou record în ceea ce privește autonomia și locomoția.

Robotul a înregistrat un nou succes după ce a alergat pe o distanță de cinci kilometri cu o singură încărcare, fără a fi legat la cabluri. Mașina servește ca bază pentru robotul de livrare Agility Robotics Digit, așa cum notează TechCrunch.

Inginerii Universității de Stat din Oregon au reușit să-l antreneze pe Cassie într-un simulator pentru a-i permite să urce și să coboare pe o scară fără a folosi camere sau LIDAR. Acum, inginerii din aceeași echipă au reușit să-l antreneze pe Cassie să ruleze folosind un algoritm de învățare profundă.

Potrivit echipei, Cassie a învățat tehnica ce i-a conferit capacitatea de a rămâne în poziție verticală fără a fi conectat la curent sau a se sprijini de ceva. Totodată, a știut și să își schimbe echilibrul în timpul alergării. A trebuit ca robotului să i se facă mai multe ajustări pentru a reuși această performanță.

Roboții sofisticați stabilesc noi recorduri

Yesh Godse, un student de la Laboratorul de Robotică Dinamică OSU, a explicat: „Învățarea prin întărire profundă este o metodă puternică în AI care deschide abilități precum alergarea, săriturile și mersul în sus și în jos pe scări”.

Echipa a testat mai întâi…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica