Roboții care au ajuns artiști: conceptul care ar putea da lumea artistică peste cap

0 0


Ce-ar fi dacă ai putea instrui o armată de roboți să picteze un tablou? Michelangelo și-ar fi ușurat munca depusă pentru pictarea Capelei Sixtine, dacă ar fi avut acces la astfel de tehnologii în acea vreme.

Conceptul ar putea părea exagerat, dar un studiu recent realizat a arătat că este posibil. Roboții în cauză se mișcă pe o pânză lăsând urme de culoare în urma lor, iar într-o premieră pentru arta creată de roboți, artistul poate selecta zone ale pânzei pentru a fi vopsite cu o  anumită culoare, iar echipa de roboți va executa ordinele în timp real.

Tehnica ilustrează potențialul roboticii în crearea artei și ar putea fi un instrument interesant pentru artiști.

Artă robotică în echipă

Pentru o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și automatizare, crearea artei fizice a rămas în continuare o muncă manuală, cu pensule și dalte încă în uz comun. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar de ce să nu extindem repertoriul creativ, cu ajutorul roboticii?

“Intersecția dintre robotică și artă a devenit o zonă activă de studiu în care artiștii și cercetătorii combină creativitatea și gândirea sistematică pentru a depăși limitele diferitelor forme de artă”, a spus dr. María Santos de la Georgia Institute of Technology.

“Cu toate acestea, posibilitățile artistice ale sistemelor multi-robot încă nu au fost explorate în profunzime”.

Acest studiu analizează potențialul armatelor deCiteste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica