Roboții ar putea să înlocuiască profesorii, în viitor: prima țară care a apelat la asta

0 0

Coreea de Sud „fură startul” și testează o serie de roboți în miniatură care ar putea, pe viitor, să înlocuiască cadrele didactice din grădinițe.

Oficialii din Coreea de Sud au anunțat că au intenția de a dezvolta un proiect pilot inovator. Vorbim, în acest caz, despre niște roboți în miniatură care, dacă proiectul se dovedește a fi un succes, ar putea înlocui, parțial sau total, educatorii și profesorii, în viitorul apropiat.

Coreea de Sud mizează pe viitorul high-tech

„Alpha Mini” este primul prototip de robot-educator al programului și măsoară numai 24,5 centimetri. El poate executa o serie de funcții care să înlocuiască unele dintre îndatoririle profesorilor umani. Spre exemplu, acesta poate să danseze, să spună povești sau să organizeze sesiuni de karaoke. În plus, i-ar putea învăța pe cei mici inclusiv kung-fu, fiind capabil să facă anumite mișcări pe care copiii să le imite.

Profesorii sud-coreeni par încântați de inovație, fiind de părere că roboții ar putea stimula creativitatea copiilor, totodată ancorându-i în lumea prezentului, cea din ce în ce mai tehnologizată.

„În viitor, cunoașterea modului de manipulare a inteligenței artificiale și a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, a spus Han Dong-seong, angajat în cadrul Ministerului Educație sud-coreean, potrivit The Guardian.

„Alpha Mini” beneficiază și de alte caracteristici „umane”. El poate să clipească,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica