Rivalul Tesla care vrea să facă uitate modelele americanilor: cu ce se laudă Xpeng

0 1


Tesla are un rival pe măsură pe piața din China. Compania se numește Xpeng și tocmai ce a lansat un model care poate pune probleme constructorului american.

Tesla e un nume uriaș în industria mașinilor electrice și nimeni nu poate contesta asta. Doar că, între timp, tehnologiile au evoluat, au devenit mai accesibile și mulți alți producători își permit să ducă prețurile mai jos și să ofere cam aceleași tehnologii pe modelele lor.

E și cazul chinezilor de la Xpeng. Compania a lansat recent un sedan electric mult mai ieftin decât Tesla Model 3, cu care caută să se împună pe piața chineză. E vorba de modelul P5, care va veni în șase versiuni.

Xpeng, rivalul Tesla în China

Producătorul auto Xpeng a dezvăluit prețul de vânzare pentru noul său Sedan electric. E cu peste o treime mai mic decât cel al Tesla Model 3. Vor fi scoase la vânzare 6 versiuni ale viitorului său model P5 , acestea urmând să aibă un preț de vânzare situat între 160.000 de yuani (24.670 de dolari) și 230.000 de yuani (38.550 de dolari) după subvenții.

Prin comparație, pe piața chineză, un Model 3 al Tesla are un preț, după subvenții, de 52.400 de dolari.

Pentru Tesla există motive de îngrijorare. China e cea mai mare piață auto a lumii și, pe cale de consecință, și vânzările de electrice merg extrem de bine. Cererea a crescut vertiginos în ultimii ani, mai ales că Guvernul de la Beijing oferă subvenții generoase pentru cei care vor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica