RF-Pose este noua tehnologie cu care poti sa vezi prin pereti

0 490

Celebrul Institut MIT a reusit sa dezvolte o noua tehnologie care poarta numele de RF-Pose. Aceasta tehnologie are ca scop observarea oamenilor chiar si prin pereti fara sa foloseasca echipamente avansate sau camere speciale dotate cu raze X ori termoviziune.

RF-Pose se foloseste de retelele noeurale si antenele radio cu ajutorul carora urmareste miscarile oamenilor aflati in spatele unui perete. Noua tehnologie a avut succes in teste doar pe o raza scurta.

Noua tehnologie face parte dintr-un proiect dezvoltat de echipa Laboratorului de Informatica si Inteligenta Artificiala. Ideea cercetatorilor a pornit e la faptul ca vor sa monitorizeze pasiv persoanele care sufera de boli foarte grave precum Parkinson sau MS, fara a incalca intimitatea pacientului. Persoanele care vor alege sa fie monitorizati cu RF-Pose, vor fi monitorizati constant iar datele vor fi anonime si criptate astfel incat nimeni sa nu aiba acces din afara MIT.

Noua tehnologie RF-Pose a fost realizata cu ajutorul relelelor neurale. Acestea au permit invatarea unui calculator a anumitor parametri ai retelelor radio si miscarile oamenilor. Folosindu-se de un flux video in timp real, cercetatorii au aflat ca miscarile corpului uman au efect asupra undelor radio. Acum prin intermediul noii tehnologii aceste efecte pot fi monitorizate si urmarite in timp real.

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica