Restricțiile din pandemie au dus la o epidemie de sinucideri: ce s-a întâmplat în Japonia, Franța și SUA

0 2

Oamenii sunt ființe sociale și vulnerabile din punct de vedere psihic, iar restricțiile din pandemie nu au făcut viața ușoară pentru nimeni. Din păcate, a durat mult până când am putut să înțelegem un pic mai bine consecințele.

Au trecut deja câteva luni, de când psihiatrii și psihologii din mai multe colțuri ale lumii au lansat avertismente legate de conexiunea între restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei și starea mentală a populației. Din păcate, un număr foarte mic de țări optează să-și țină o evidență clară a numărului de sinucideri ca să putem înțelege mai bine fenomenul. România, cu siguranță, nu se numără printre ele, chiar dacă este la fel de grav afectată.

În premieră, după 11 ani de declin, numărul sinuciderilor a explodat în Japonia în 2020, țara cu cea mai mare rată de suicid de pe planetă. În Franța, sentimentul de solitudine și rău psihic a înregistrat de asemenea o creștere masivă, dar s-a măsurat altfel, prin intermediul numărului de apeluri la liniile de prevenție.

Japonezii sunt atât de îngrijorați de rata sinuciderilor, încât autoritățile au desemnat pe 19 februarie un ministru al Solitudinii. Tetsushi Sakamoto are ca sarcină incredibil de dificilă combaterea trendului îngrijorător, un fenomen amplificat de extinderea telemuncii și lipsa relațiilor sociale în contextul pandemiei de Covid-19.

Nu mai puțin de 21.000 de persoane s-au sinucis în Japonia…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica