Relația complicată dintre nuditate și Instagram, explicată de românce

0 3

Nuditatea în artă a existat mereu. Doar uită-te la sculpturile antice grecești sau la picturile în stil baroc și vei înțelege. Iar arta evoluează în tandem cu tehnologia, astfel că nuditatea s-a strecurat inevitabil și în fotografie. Ce loc mai bun de a posta fotografii nud dacă nu pe vechiul, dragul și narcisistul Instagram?

Unii oameni spun că e disperare, alții spun că e emancipare. Unii spun că e foame de atenție, alții spun că e formă de artă.

Nimeni nu vrea să asculte argumentele taberei adverse, pentru că necesită timp și răbdare pe care nu ni le mai permitem în fuga de la o zi la alta cu care suntem obișnuiți. Indiferent de care parte te afli tu, nu poți să nu te întrebi, cu voce tare sau în gând, de ce unele femei decid totuși să se pozeze goale și să își posteze trupurile unduioase, abia cenzurate, pe internet, în văzul tuturor – al hater-ilor, al perverșilor, al misoginilor, al fanaticilor feminismului? Ce au de câștigat din asta?

La urma urmei, comentariile de la astfel de poze tind să varieze între două extreme tăioase. Fie „Ești ultima curvă, întoarce-te pe centură”, fie „Yas, queen, arată-le tu la fraieri”.

Mai rar găsești un teren comun, de mijloc, în care femeile care se pozează goale nu sunt puse pe un piedestal – fie al rușinii, fie al superiorității – și sunt pur și simplu tratate ca niște oameni. Nuditatea pare să fie un element de o discordie atât de intensă pe internet…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica