Relansarea Avengers: Endgame e un gest disperat. De ce reconfirmă un eșec

0 15


Avengers: Endgame se relansează în cinematografe. E o manifestare de frustrare din partea directorilor Marvel pentru că nu a învins Avatar la încasări. Să vedem dacă fanii vor cădea în plasă.

La momentul redactării acestui material, Avatar are încasări globale de 2,788 miliarde de dolari. Avengers: Endgame se rezumă la 2,749 de miliarde de dolari. Acest detaliu marchează o înfrângere dureroasă pentru Marvel, în contextul în care Endgame este apogeul a mai bine de un deceniu de producții care ar fi trebui să aducă oamenii în cinematografe. În plus, cifrele respective nu iau în vedere inflația din 2009 și până în prezent, care ar fi dus Avatar la încasări de peste 3 miliarde.

Avatar este un unicorn din mai multe puncte de vedere și a fost creat după o rețetă în care niciun studio de producție nu ar mai avea încredere în 2019. Până și Disney preferă să relanseze Dumbo și Lion King, în loc să investească o sumă fabuloasă într-o franciză nouă de la un producător cunoscut.

Cu încasări de aproape 2,75 miliarde de dolari, Avengers: Endgame a funcționat pentru că oameni erau deja acomodați cu personajele. Avatar a adus în cinematografe oameni bazându-se doar pe istoricul lui James Cameron, care realizase Titanic și Terminator. A ajutat și faptul că a fost primul film care profita la maxim de tehnologia 3D.

Nimeni nu a spus că Avengers: Endgame a fost un eșec, iar având în vedere vânzările record de bilete și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica