Reguli mult mai dure pentru Bitcoin: cum vrea UE ”să urmărească” tranzacțiile cu criptomonede

0 1

Piața criptomonedelor, în frunte cu Bitcoin, nu mai poate fi ignorată, dar trebuie reglementată. UE se gândește fix la acest aspect.

Uniunea Europeană caută să înăsprească regulile de pe piața criptomonedelor. Activele digitale au atras atenția multor investitori – de la cei care caută să se îmbogățească peste noapte până la marii investitori de pe Wall Street.

Astfel, companiile care transferă Bitcoin sau alte criptomonede trebuie să colecteze detalii privind expeditorii şi destinatarii, pentru a ajuta autorităţile să combată banii murdari, potrivit unui proiect al Comisiei Europene.

Reguli mai dure pentru Bitcoin și alte criptomonede

Legea propusă de Comisia Europeană va aplica tranzacţiilor cu criptomonede aşa-numita regulă a călătoriei, pentru ca acestea să poată fi urmărite. Regula, care este una dintre recomandările unei autorităţi de reglementare interguvernamentale, numită Financial Action Task Force (FATF) (Grupul de Lucru pentru Acţiune în Domeniul Financiar) este aplicată deja transferurilor electronice.

”Amendamentele de astăzi vor asigura ca transferurile de active cripto, cum ar fi bitcoin, să paotă fi urmărite în totalitate şi vor permite prevenirea şi detectarea posibila lor utilizare pentru spălarea de bani sau terorism financiar”, a anunţat Comisia într-un comunicat.

O companie care gestionează active cripto pentru un client trebuie să includă numele clientului, adresa, data naşterii şi…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica