Redresarea economiei, legată direct de cazurile de Covid-19: concluzia tristă a cercetătorilor

0 1

Într-o perioadă în care foarte multe firme și firmulițe au dat faliment, mai mulți analiști sunt de părere că redresarea economică este un vis frumos, o ipoteză care nu se va materializa prea curând în cazul multor țări.

Conform datelor agregate de Financial Times, există o corelare directă între numărul de cazuri noi de Covid-19 depistate și refacerea economiei. Viitorul celor mai multe țări depinde de capacitatea fiecărei țări de a controla pandemia.

În consecință, economiile puternice, țările dezvoltate le vor depăși pe cele emergente sau în curs de dezvoltare când vine vorba de abilitatea de a-și reveni din criză. Dacă pandemia este administrată bine de autorități, indicatorii financiari vor avea de câștigat, la fel și încrederea investitorilor, conform indicelui Brookings-FT.

Şansele unei redresări economice globale coordonate în urma pandemiei au scăzut, întrucât desfăşurarea lentă a vaccinării şi noul val de infectări în unele ţări au ca efect ”perspective de creştere puternic divergente”, potrivit analizei FT. Cu alte cuvinte, la fel cum unele țării au acces la mai lent la vaccinuri, în aceeași măsură vor întâmpina dificultăți în a reveni pe linia de plutire din punct de vedere economic.

Ca referință, în ultimele şase luni, datele economice ale economiilor emergente s-au înrăutăţit faţă de cele obişnuite, înregistrate de când a început elaborarea acestui indice în anul 2012. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica