Recunoașterea facială live urmărește copiii suspectați de infracțiuni

0 0

Într-o bază de date națională din Argentina, zeci de mii de intrări detaliază numele, zilele de naștere și ID-urile naționale ale persoanelor suspectate de infracțiuni.

Baza de date, cunoscută sub numele de Consulta Nacional de Rebeldías y Capturas sau CONARC, a început în 2009 ca parte a unui efort de îmbunătățire a aplicării legii pentru infracțiuni grave.

Însă CONARC vine cu câteva probleme serioase. În primul rând, este un fișier de calcul tabelar fără protecție prin parolă, care poate fi găsit cu ușurință printr-o căutare Google și descărcat de oricine.

Pe de altă parte, multe dintre presupusele infracțiuni pentru care sunt înregistrate anumite persoane, nu sunt atât de grave, în timp ce altele nu sunt deloc specificate.

Cu toate acestea, cea mai alarmantă este vârsta celui mai tânăr presupus infractor, identificat doar ca M.G., care este citat pentru “infracțiuni împotriva persoanelor (rău intenționate) – răni grave”. M.G. s-a născut aparent pe 17 octombrie 2016, ceea ce înseamnă că are aproximativ patru ani.

Ce este sistemul de recunoașterea facială live a infractorilor?

O investigație de la Human Rights Watch a constatat că nu numai că copiii sunt adăugați în mod regulat la CONARC, dar baza de date alimentează, de asemenea, un sistem de recunoaștere facială live în Buenos Aires, implementat de guvernul orașului.

Buenos Aires a început testarea recunoașterii faciale live pe 24 aprilie 2019….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica