Record negativ la premiile Oscar 2020: de ce gala a fost un eșec total

0 2

Premiile Oscar 2020 au fost decernate duminică la Los Angeles. Dar gala s-a dovedit a fi un eșec total.

Premiile Oscar din acest an au fost decernate în weekend și știi deja marii câștigători. Parasite a plecat acasă cu trofeul pentru cel mai bun film, o premieră având în vedere că niciun film străin n-a mai câștigat vreodată Oscarul la această categorie.

De asemenea, în 2020 a fost pentru a doua oară consecutiv când gala premiilor Oscar n-a avut o gazdă. Poate de aici interesul extrem de scăzut.

Premieră negativă pentru gala Oscar 2020

Premiile Oscar din acest an au fost urmărite de doar 23,6 milioane de telespectatori. Este o scădere de 20% față de anul trecut, iar în termeni nominali înseamnă că numărul telespectatorilor a scăzut cu șase milioane față de 2019.

În SUA, ratingul a fost de 5,3 în rândul populației cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. O scădere cu 31 de procente față de 2019. Prin comparație, anul trecut gala a obținut un rating de audiență de 7,7.

Totuși, premiile Oscar rămân cele mai urmărite în comparații cu alte gale din domeniu. La premiile Grammy s-au uitat doar 5 milioane de telespectatori, iar la Globurile de Aur – 5,3 milioane.

Printre cele mai importante trofee acordate în acest an se numără:

  • Cel mai bun film: „Parasite”, de Bong Joon-ho
  • Cel mai bun regizor: Bong Joon-ho, pentru „Parasite”
  • Cel mai bun actor în rol principal: Joaquin Phoenix, pentru „Joker”
  • Cea mai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica