”Războiul” de la moaștele Sfintei Parascheva arată că BOR este ”imună” la coronavirus

0 0

La mai puțin de 24 de ore după ce autoritățile au confirmat că în 2020 nu va exista un pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva, s-a întâmplat exact opusul.

”S-a evitat o escaladare a violenței”, au declarat membrii Jandarmeriei prezenți la eveniment. Autoritățile au încercat să mențină ordinea, să solicite datele din buletin celor care încercat să se apropie de moaște, dar, pur și simplu, nu au avut cu cine să discute. ”Credincioșii” au venit ca la război și erau gata să calce în picioare orice autoritate care le periclitează planul pentru ziua de ieri.

Aparent, s-a revenit ulterior l-a solicitarea buletinelor, dar în contextul în care Iași are unul dintre cele mai multe cazuri depistate de coronavirus, un focar este inevitabil. Nu mai puțin de 9500 de români s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, în contextul în care restaurantele și barurile sunt închise în oraș și sunt interzise evenimente private.

În teorie, a existat și o regulă conform căreia li se permite accesul la moaște doar locuitorilor orașului Iași. A căzut și aceea. „Apreciem că prin modul cum a fost gestionată situaţia de către forţele de ordine s-a evitat o escaladare a violenţei care ar fi pus într-un con de umbră această mare sărbătoare religioasă creştină. Toate măsurile luate azi (miercuri – n.r.) şi în zilele premergătoare pelerinajului au avut ca unic scop prevenirea răspândirii virusului. Mulţumim tuturor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica