Raportul care-ți arată cum rămâne România în urmă din cauză că întârzie digitalizarea 

0 3

În 2021 e greu să crezi că mai există servicii care nu au măcar o componentă de digitalizare. Din păcate, în România găsești astfel de exemple negative.

Guvernele care se perindă pe la Palatul Victoria promit de ceva ani că vor digitaliza anumite servicii și că se vor implica pentru a face viața cetățeanului mai ușoară. Numai că nu e vorba de confortul propriilor cetățeni, e vorba și de investiții care pot atrage, de fapt, mai mult capital în România.

PIB-ul poate crește dacă statul înțelege că sistemul digital, indiferent de domeniu, e viitorul.

Un raport Deloitte realizat pentru Vodafone arată cât de importante sunt aceste investiții. Creşterea gradului de digitalizare a serviciilor şi lanţurilor valorice în Europa în următorii şase ani ar putea determina un avans al PIB-ului pe cap de locuitor al României cu 16,48% şi al productivităţii cu 16,70%, se arată în analiză.

Digitalizarea ar putea ajuta enorm economia României

Raportul a fost întocmit la nivelul tuturor celor 27 de state membre ale UE plus Marea Britanie. Așa s-a stabilit că în perioada 2014-2019, o creştere de 10% a scorului general DESI pentru un stat membru este asociată cu un PIB pe cap de locuitor cu 0,65% mai mare, presupunând că alţi factori cheie rămân constanţi, cum ar fi forţa de muncă, investiţiile în economie, capitalul şi consumul guvernamental.

Iar datele pe România arată în felul următor: creşterea scorului înregistrat în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica