Protecția high-tech mai tare decât orice mască împotriva COVID-19

0 2


Numeroși designeri au făcut din pandemie o ocazie să creeze produse care să îndeplinească nevoile de protecție împotriva coronavirus – și au făcut-o în moduri cât mai bizare.

În ultimele două luni, inventatorul Yezin Al-Qaysi a călătorit cu metroul din Toronto, în Canada, purtând o cască ciudată uriașă.

Casca hazmat îi acoperă complet capul și partea superioară a trupului și are o vizieră care se extinde până la piept.

Pe spate este un ventilator alimentat de baterii și un sistem de respirație cu filtru care purifică aerul respirat și împinge aerul “stătut” afară.

Arătând ca o figură distopică direct dintr-un film apocaliptic, tânărul de 32 de ani primește, în mod surprinzător, unele reacții puternice.

“Mulți oameni se apropie de mine din curiozitate”, spune el. “Alții sunt uimiți. Cu siguranță nu râd, dar chiar dacă o fac, nu le pot vedea gura pentru că toată lumea poartă măști”.

O alternativă mai ciudată pentru măștile chirurgicale

Domnul Al-Qaysi este unul dintre numeroșii designeri și antreprenori din întreaga lume care s-au grăbit să creeze produse destinate persoanelor care caută mai multă protecție împotriva coronavirusului decât cea o simplă mască.

Această variantă se numește BioVYZR, cu o baterie care rezistă până la 12 ore. Canadianul spune că afacerea sa, VZYR Technologies, are acum vânzări de ordinul zecilor de mii.

Veteranul US Navy, Chris Ehlinger, este un alt…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica