Proiectul MAI care arată că statul n-a învățat nimic după cazul Caracal

0 2

Ministerul de Interne – MAI – a venit cu un proiect pentru căutarea persoanelor dispărute. Poate te-ai fi așteptat să rezolve exact problemele care au dus la tragedia din Caracal. În mare parte, inițiativa MAI nu prea rezolvă nimic.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect care, teoretic, ar trebui să îmbunătățească intervențiile în cazul persoanelor dispărute. Practic, însă, nu rezolvă mare lucru. Între altele, sunt menționate acolo înființarea unor unități specializate, crearea unei baze online cu voluntari și prioritizarea cazurilor.

MAI urmărește ca orice dispariție semnalată să fie preluată „de îndată”. Numai că totul arată bine doar pe hârtie. La alte aspecte importante, precum orarul perchezițiilor, statul arată că n-a învățat nimic după cazul Caracal.

Proiectul MAI vine după cazul Caracal

Vine după cazul Caracal, dar nu îmbunătățește foarte mult intervențiile de acest fel. Primul lucru care-ți sare în ochi când citești proiectul e programul perchezițiilor. Practic, acestea vor fi interzise între orele 22:00-6:00, așa cum prevede legea și în prezent.

Dacă-ți aduci aminte, la cazul Caracal, polițiștii susțineau că au așteptat în fața porții lui Gheorghe Dincă până s-a făcut 6 dimineață pentru a putea interveni. Procurorul ar fi fost cel care a cerut respectarea legii cu strictețe. În proiectul MAI sunt adăugate doar două excepții.

Perchezițiile se pot…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica