Producătorul The Wolf of Wall Street a fost arestat pentru spălare de bani

0 2

Ironia sorții: producătorul filmului The Wolf on Wall Street a fost arestat pentru spălare de bani. Acesta se pare că nu prins morala filmului.

Agenția anti-corupție a Malaieziei l-a arestat Riza Aziz, producător de filme și fiul vitreg al fostului prim-ministru malezian Najib Razak. El produce filme la Hollywood, iar un titlu din portofoliul său este chiar The Wolf on Wall Street, regizat de Martin Scorsese și cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

Riza Aziz a fost reținut joi, 4 iulie, dar eliberat pe cauțiune, potrivit șefului agenției anti-corupție, care a mai spus că fiul vitreg al fostului prim-ministru este acuzat de spălare de bani.

Riza Aziz a mai fost interograt anterior în legătură cu scandalul 1MDB, în care tatăl Najib Razak a fost acuzat că a fost implicat într-un fond suvera care a furat peste 3 miliarde de lire sterline.

Ce legătură are Aziz? Firma sa de producție de film, Red Granite, ar fi folosit banii furați de tata pentru a finanța filme, printre care și The Wolf on Wall Street. Totuși, Riza Aziz ar fi căzut de acord să plătească 60 de milioane de dolari statului american pentru a se renunța la acuzații.

Najib a negat acuzațiile de implicare în această schemă în luna mai a acestui an. Controversa a ajutat la sfârșitul domninației de 60 de ani a coaliției Barisan Nasional din care face parte și Najib.

Bineînțeles, nimeni nu recunoaște că ar fi făcut ceva ilegal în toată această treabă. „În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica