Producătorul de avioane Airbus dezvăluie datele privind impactul asupra mediului a activității sale, pe fondul presiunii climatice

0 0

Producătorul european de avioane Airbus s-a alăturat vineri unei liste în creștere de companii care prezintă impactul produselor lor asupra mediului, deoarece aviația își propune să se remodeleze după criza coronavirusului.
Companiile majore sunt supuse unei presiuni din ce în ce mai mari din partea investitorilor și a activiștilor din domeniul schimbărilor climatice pentru a raporta emisiile care rezultă atunci când clienții le folosesc produsele, cunoscut sub numele de „Domeniul de aplicare 3”.

Airbus spune că este primul producător de avioane care a făcut acest lucru.

Se spune că, conduce aerospațiul către zboruri cu emisii zero, cu planuri pentru un avion comercial alimentat cu hidrogen până în 2035, pe care l-a reafirmat vineri.

Dar grupurile de ecologiști spun că zborul în sine trebuie să fie limitat pentru a avea un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.

Airbus a estimat emisiile pe viață pentru avioanele construite în doi ani dramatic diferiți: 2019, care a înregistrat livrări record pe partea din spate a unui boom de comandă și 2020, a cărui pandemie a trimis aviația în criză și a forțat Airbus să reducă producția cu 40%.
Pentru cele 863 de avioane pe care le-a livrat în 2019, Airbus a estimat emisiile pe viață de 740 milioane de tone de CO2 echivalent pe baza unei durate de viață medie a aeronavei de 22 de ani. Aceasta include 130 de milioane legate de producția de combustibil ars în…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica