Producătorii robotului umanoid Sophia planifică lansarea roboților în masă în mijlocul unei pandemii

0 2

„Roboții sociali ca mine pot avea grijă de bolnavi sau vârstnici”, spune Sophia în timp ce conduce un tur al laboratorului său din Hong Kong. „Pot să comunic, să ofer terapie și să stimulez social, chiar și în situații dificile.”
De când a fost dezvăluită în 2016, Sophia – un robot umanoid – a devenit virală. Acum, compania din spatele ei are o nouă viziune: să producă în masă roboți până la sfârșitul anului.

Hanson Robotics, cu sediul în Hong Kong, a afirmat că patru modele, inclusiv Sophia, vor începe să iasă din fabrici în prima jumătate a anului 2021, la fel cum cercetătorii prezic că pandemia va deschide noi oportunități pentru industria robotică.

„Lumea COVID-19 va avea nevoie de tot mai multă automatizare pentru a menține oamenii în siguranță”, a spus fondatorul și directorul executiv David Hanson, înconjurat de capete de robot în laboratorul său.

Hanson consideră că soluțiile robotizate în pandemie nu se limitează la asistență medicală, ci ar putea ajuta clienții din industrii precum retailul și companiile aeriene.

„Roboții Sophia și Hanson sunt unici prin faptul că sunt atât de umani”, a adăugat el. „Acest lucru poate fi atât de util în aceste vremuri în care oamenii sunt teribil de singuri și izolați social”.

Hanson a declarat că își propune să vândă „mii” de roboți în 2021, atât mari cât și mici, fără a furniza un număr specific.

Profesorul de robotică…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica