Procesul de îmbătrânire, inversat biologic pentru prima oară. Cum e posibil?

0 2

Procesul de îmbătrânire biologică a fost inversat pentru prima dată, cu ajutorul unei terapiii speciale.

Oamenii de știință din Israel au arătat că pot întoarce ceasul în cele două zone cheie ale corpului despre care se crede că sunt responsabile pentru fragilitatea și starea de sănătate care vine odată cu îmbătrânirea.

Ce înseamnă pentru corp îmbătrânirea?

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, capacele de protecție de la capetele cromozomilor – numite telomeri – se scurtează, provocând deteriorarea ADN-ului, iar celulele încetează să fie replicate. În același timp, celulele senescente “zombie” se acumulează în corp, prevenind regenerarea.

Creșterea lungimii telomerilor și scăderea celulelor senescente sunt cheia multor studii anti-îmbătrânire, iar pentru a viza aceste zone, sunt deja dezvoltate medicamente.

Acum, oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv au arătat că oferirea de oxigen pur persoanelor în vârstă în timp ce se afla într-o cameră hiperbară a crescut lungimea telomerilor cu 20%, într-o premieră a medicinei.

Oamenii de știință au spus că creșterea ar putea însemna că telomerii participanților la studiu au ajuns acum la aceeași lungime la care au fost în urmă cu 25 de ani.

Terapia a redus, de asemenea, celulele senescente cu până la 37%, făcând loc noilor celule sănătoase să se regenereze.

Studiile la animale au arătat că îndepărtarea celulelor senescente extinde…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica