Procesul complex prin care experții restaurează catedrala Notre Dame

0 0

Catedrala de la Notre Dame se află în plină restaurare după incendiul care a devastat-o, însă procesul este unul extrem de complex.

În aprilie 2019, un incendiu a izbucnit la catedrala din Paris. Deși pompierii au reușit să controleze focul, acesta a cauzat pagube mari clădirii. În prezent, experții încă lucrează la restaurarea sa. Totuși, procesul prin care fac asta este unul dificil.

În procesul de stingere a incendiului care a devastat clădirea, pompierii au luat câteva măsuri de precauție, prin care se urmărea protejarea (într-un fel sau altul) a catedralei. De exemplu, au folosit presiune mai mică a apei și au evitat lovirea vitraliilor care se puteau sparge. Totuși, asta nu înseamnă că Notre Dame n-a fost puternic afectată.

La câteva zile după după stingerea incendiului, a intrat în schemă o echipă de oameni de știință specializați în restaurare din cadrul Laboratory for Historical Monuments. Sarcina a acestora a fost evaluarea condiției în care se aflau piatra, metalul și restul componentelor clădirii. Cu ajutorul acestor informații, au fost capabili să ghideze inginerii în găsirea celor mai bune soluții pentru restaurarea clădirii.

Partea interesantă din tot acest dezastru este faptul că se pot face mai multe cercetări ca niciodată despre catedrala Notre Dame. Analizănd fragmentele descoperite și cele căzute, cercetătorii au acces la mai multe date despre catedrală. De exemplu, unul dintre cercetători…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica