Problemele pe care le cauzează aplicațiile de monitorizare a răspândirii virusului

0 0

În era tehnologiei, guvernele unor state ale lumii au ajuns să apeleze la aplicații de monitorizare a răspândirii virusului pentru a încerca să rezolve criza actuală. Totuși, deși aplicațiile de acest tip sunt, în teorie, un instrument extrem de util în această situație, există și o serie de dezvantajele care pot veni odată cu acestea.

În prezent, există o listă lungă de state care au adoptat asemenea aplicații care te monitorizează cu scopul limitării răspândirii virusului. Totuși, după cum vei vedea mai jos, cu exemple concrete din Rusia și Marea Britanie, tehnologiile folosite în contextul pandemiei pot cauza, în același timp, probleme.

Tipuri de aplicații de monitorizare a răspândirii virusului

În linii mari, acestea sunt de două feluri: aplicațiile care se bazează pe tehnologia Bluetooth și cele care folosesc tehnologia GPS.

Bluetooth-ul detectează când un alt semnal Bluetooth este aproape și poate estima distanța dintre dispozitive – ceea ce îl face un instrument bun pentru urmărirea contactelor. Prima aplicație de acest gen care se bazează pe această tehnologie a fost dezvoltată în Singapore. Atunci când o persoană se este confirmată pozitiv cu COVID-19, autoritățile medicale pot examina istoricul Bluetooth al persoanei respective și poate contacta ulterior toate persoanele de pe această listă, care vor ajunge în carantină. Lista de țări care au lansat aplicații Bluetooth similare include Marea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica