Probleme mari la Dacia: Renault suspendă creșterea producției și vrea să dea afară 15.000 de angajați

0 3

Criza generată de coronavirus lasă urme adânci în industria auto și nici Dacia nu scapă. Renault a confirmat oficială că nu va mai crește capacitatea de producție la uzina din Mioveni. Iar asta înseamnă, între altele, că noile modele sunt puse sub semnul întrebării.

Renault caută să facă economii substanțiale la nivel mondial pentru a se menține pe linia de plutire. Vor fi disponibilizări masive la nivel global, iar uzina Dacia de la Mioveni va avea, la rându-i, de suferit. Capacitatea de creștere a producției, preconizată pentru anul acesta, va fi amânată.

Potrivit planului de reducere a costurilor, 15.000 de oameni vor fi dați afară. O treime dintre aceștia sunt din Franța, iar restul în celelalte unități din lume. Deși constructorul nu pomenește nimic de Dacia, constructorul autohton ar putea fi afectat foarte tare.

Probleme mari la Dacia și Renault

Printre uzinele vizate de planul Renault se numără cele din Maroc și România. Adică fix acolo unde Dacia produce modelele sale. Astfel, capacitatea de producție nu va mai crește, așa cum își propunea constructorul auto francez. La Dacia, spre exemplu, se vorbea de o investiție de 100 de milioane de euro pentru creșterea cu 15% a capacității de producție.

Ceva investiții s-au făcut, dar acum totul e tras pe dreapta. În prezent, la Mioveni se produc 350.000 de unități anual. Planul era să se ajungă la 406.000 de mașini, dar planul e suspendat din cauza crizei. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica