Problema Mercedes care-ți arată că nu toate tehnologiile auto sunt bune

0 7


Există o vorbă veche potrivit căreia trebuie să te urci acum într-un Mercedes dacă vrei să vezi cum vor arăta mașinile peste zece ani. Poate așa o fi când vine vorba de inginerii din zona auto. Dar marii producători auto caută să „te agațe” și cu noile tehnologii. Câteodată nu le iese.

Proprietarii de Mercedes au raportat probleme cu aplicația pusă la dispoziție de către gigantul auto deținut de Daimler. Cu ajutorul acesteia, șoferii știau în orice moment unde se află mașina lor, puteau să pornească sau să oprească motorul de la distanță, dar și să o deschidă direct din telefon.

Acum, unii șoferi susțin că aplicația a întâmpinat probleme și a început să le arate informații din alte conturi. Practic, au putut vedea pe telefoane istoricul altor șoferi, datele lor personale și informații despre vehicul.

Probleme de acest fel au apărut vinerea trecută și, după numai câteva ore mai târziu, aplicația a picat. Mercedes a invocat unele lucrări de mentenanță, dar e clar că a fost închisă pentru a nu se descoperi că, de fapt, vulnerabilitățile sunt mai mari.

De ce a dat greș aplicația Mercedes

FOTO TechCrunch

Nu este ceva neobișnuit ca noile modele de pe piața auto să vină la pachet și cu diverse aplicații. Numai că nu toți producătorii auto au ingineri pregătiți să gestioneze eventuale hibe de securitate.

De la Mercedes nu te-ai fi așteptat poate, dar iată că s-a întâmplat. Pe măsura ce industria…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica