Primul vapor autonom se pregătește să traverseze Oceanul Atlantic: în ce constă pariul IBM

0 6

Lumea se pregătește de o premieră mondială în următoarea perioadă: e vorba de primul vapor autonom care va traversa Oceanul Atlantic fără nicio persoană la bord. La această tehnologie au contribuit masiv cei de la IBM.

Cei de la IMB au pus umărul la dezvoltarea primei nave autonome, care urmează să traverseze Oceanul Atlantic. Vaporul ar fi trebuit să plece în călătorie în septembrie anul acesta, dar pandemia a dat planurile peste cap, astfel că această călătorie va avea loc în aprilie anul viitor.

E o premieră mondială, din moment ce nicio navă n-a mai traversat Oceanul Atlantic fără niciu marinar la bord. Pe de altă parte, vaporul are un nume iconic: Mayflower. E botezat după nava cu același nume, care îi ducea, în urmă cu  400 de ani, pe primii emigranți englezi în America de Nord.

Mayflower, primul vapor autonom care se pregătește să traverseze Oceanul Atlantic

Nava Mayflower este 100% autonomă, are 15 metri lungime și e proiectată cu panouri solare. Vaporul va traversa oceanul Atlantic în aprilie anul viitor și e, dacă vrei, un fel de Tesla pe apă. Va pleca din portul Plymouth, din Anglia și va ajunge, dacă această călătorie va avea succes, în portul cu același nume din Massachusets, Statele Unite.

Mayflower e dotată cu panouri solare de ultimă generație, dar beneficiază și de un motor cu combustie internă diesel. De asemenea, e prevăzută cu turbine eoliene, care să-i asigure propulsia. Inițiativa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica