Primăria din București care vrea să cheltuiască 5 mil. euro pe un sistem aproape inutil

0 7

Discuția despre piste de biciclete și mersul cu bicicleta a prins la o primărie din București. A prins atât de bine, încât a apărut un proiect de peste cinci milioane de euro. Cu toate acestea, sistemul gândit de primărie n-ar avea mare succes din câteva motive evidente.

Primăria Sectorului 1 are un proiect de 5,5 milioane de euro prin care vrea să bage în seamă mersul cu bicicleta. Proiectul a fost aprobat pe 8 octombrie și consilierii PSD și PNL au votat „pentru”. Ce vrea primăria e să facă 44 de stații cu 390 de biciclete mecanice și cinci parcări pentru biciclete.

Bine, planul e un pic mai amplu, dar nu prevede nicio idee despre cum ar putea fi făcut, cu adevărat, mersul cu bicicleta pe străzile din sector.

Sistemul acesta ar costa așa: 26.006.493,81 lei (TVA inclus) de la bugetul primăriei. Banii ar fi eșalonați astfel: 1.017.003,00 lei pentru acest an și 24.989.490,81 lei pentru 2020. Când vine vorba de cheltuit bani, bugetul s-ar duce pe următoarele: terminale inteligente de închiriere a bicicletelor (44), stații inteligente de predare şi preluare a bicicletelor (44), biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord (390), triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord (30), parcări inteligente pentru biciclete private (5), centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații (încă nu e clar pentru ce – n.r.), sistem de logistică şi distribuţie și kit echipamente…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica