Prima zi de școală, celebrată de Google: care este structura noului an și câți copii încep școala

0 3


Google nu te lasă să uiți că astăzi este prima zi de școală și a pregătit un doodle special pentru a celebra evenimentul.

Elevii români din învățământul preuniversitar încep școala. Cu această ocazie, la fel ca în cazul altor evenimente importante sau aniversări, Google a creat un doodle pe pagina principală a motorului de căutare. Spre deosebire de doodle-urile recente, acesta nu este animat, ci static. Pare să fie desenat de un copil și include clădirea unei școli încadrată de caracterele care formează cuvântul Google.

Revenind însă la prima zi de școală din România, aceasta marchează o premieră îngrijorătoare pentru țara noastră. Atât din cauza natalității scăzute, cât și numărului foarte mare de români plecați în occident, numărul copiilor care încep astăzi școala s-a micșorat semnificativ. În 1990, erau 4,8 milioane de elevi în prima zi de școală. În 2000, acel număr a scăzut cu 600.000, până la 4,2 milioane, îar în 2009, valoarea a scăzut din nou, până la 3,3 milioane de elevi. Anul acesta, aproximativ 2,8 milioane de copii ajung pe bâncile școlilor din învățământul preuniversitar.

Dacă aceste statistici nu erau suficient de îngrijorătoare, merită reținut faptul că 300 de școli din România rămân cu toaleta în curte în acest an școlar.

Prima zi de școală din anul 2019 – 2020: care este structura anului școlar

Anul școlar va avea o durată de 35 săptămâni de cursuri, iar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica