Prima universitate din România care-ți permite să-ți plătești studiile în criptomonede

0 0

Moda criptomonedelor a ajuns și-n mediul universitar. Prima instituție de acest fel care acceptă plata taxelor de admitere cu o criptomonedă e din Sibiu.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULSB) va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plăţile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță instituția.

„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Potrivit Coingecko, valoarea unui EGLD la data redactării articolului e undeva la 177 de dolari.

Cum plătești taxa de admitere la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată şi va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic.

Potrivit sursei citate, printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica