Prima masina Apple autonoma implicata intr-un accident rutier

0 1.195

De curand masinile autonome de la Apple au inceput sa cutreiere orasele din California. Una dintre acestea a fost implicata intr-un accident. Era normal sa aiba loc si incidente chiar daca masinile de acest gen par a fi concepute pentru a evita orice incident.

Ca si in alte situatii, cauza accidentului nu s-a datorat unor probleme de software. De vina a fost un sofer care conducea un Nissan Leaf. Acesta a izbit Lexus-ul modificat de la Apple cu o viteza de 25 kilometri pe ora. Masina Apple era in trafic cu o viteza mica de 2 kilometri pe ora urmand sa efectueze un viraj pentru a intra pe autostrada. In urma acestui accident rutier nici o persoana nu a fost lovita.

Conform studiilor celor de la Consumer Affairs, cele mai multe accidente in care sunt implicate si masinile autonome, sunt de fapt cauzate de alti soferi, persoane umane. Phil Koopman de la Carnagie Mellon University a precizat ca aceste masini nu conduc cum o fac oamenii in general.

Flota de masini autonome a celor de la Apple s-a extins pana la 45 din luna martie. Un nou parteneriat cu Volkswagen va ajuta la crearea mai multor automobile de naveta autonoma pentru cei care lucreaza in campusul din Cuperto. Apple va oferi partenerului sau partea de software.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica