Prima Dacia electrică va fi spectaculoasă, dar nu e ce credeai până acum

0 7


Dacia promite de mult că va lansa și un model de mașină electrică, iar sursa de inspirație ar putea fi reprezentată chiar de un SUV Renault.

Nu avem nici pe departe o dată concretă legată de lansarea unei mașini electrice românești, însă unele indicii arată că ar putea fi chiar un SUV.

Renault City K-ZE e o mașină creată pentru piața asiatică, însă ar putea fi exact modelul pe baza căruia Dacia ar putea lansa, în sfârști, o mașină electrică. Acesta a fost dezvoltat de divizia Global Acces, responsabilă pentru mașinile ieftine ale grupului, printre care și producătorul român de automobile.

Mulți au observat și că unele dintre elementele sale sunt destul de similare cu cele ale Renault Captur. Astfel, următoarea Dacia electrică ar putea semăna destul de mult și cu acest model.

Renault City K-ZE

Renault City K-ZE are un motor electric, de 45 cp. Este echipată cu un acumulator de 26.8 kWh și are o autonomie de 250 de kilometri. În ceea ce privește viteza maximă, unii conducători auto ar putea fi dezamăgiți. Aceasta este de numai 105 km/h.

De asemenea, SUV-ul prezentat de Renault este unul destul de ieftin. Prețul mașinii pornește de la suma de 7.200 de euro.

Dacia electrică ar putea apărea anul viitor

Unii experți preconizează că Dacia ar putea veni cu un model electric chiar în 2020.

Pe de altă parte, printre modelele preconizate că ar putea sta la baza noii Dacia electrică se numără și Renault Zoe. Este…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica