Prepay doar cu buletinul: ce ești obligat să faci ca să-ți poți folosi cartela

0 5

În mai puțin de-o lună, proiectul cartelelor prepay vândute doar pe bază de înregistrare a datelor cumpărătorului a trecut. Acum urmează un 2020 în care operatorii ca Digi, Orange, Vodafone și Telekom au diverse obligații, dar și tu, drept client, ai câteva. Totodată, a fost mărită valoarea amenzilor date pentru apeluri false la 112.

Discuția despre cartele prepay vândute doar pe baza datelor din buletin nu-i nouă. Se întinde pe ultimul deceniu, dar, odată cu cazul Caracal, a fost reluată. Și, în sfârșit, a trecut un proiect care prevede înregistrarea acestora.

Încă dinainte de publicarea proiectului în Monitorul Oficial, ANCOM a confirmat că se va întâmpla așa ceva. Din septembrie 2019, legea e activă. Din 1 ianuarie 2020, nicio cartelă prepay nu va mai fi vândută fără să fie înregistrat utilizatorul. Dar ce se întâmplă cu cele deja în uz? Există condiții și pentru acestea. Operatori telecom ca Digi | RCS-RDS, Orange, Vodafone și Telekom trebuie să se asigure că sunt respectate regulile.

Ce trebuie să știi ca utilizator de cartelă prepay

De la 1 ianuarie 2020, orice cartelă prepay – că e de la Digi | RCS-RDS, Orange, Vodafone sau Telekom – va fi vândută doar dacă sunt înregistrate datele clientului. Totodată, cartelele în uz trebuie înregistrate până la 1 septembrie 2020. În caz contrar, nu vor mai putea fi folosite.

Acestea sunt condițiile prevăzute în ordonanța de urgență care modifică…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica