Premieră la Tesla: cum a reușit să se impună în fața Ford și GM

0 1


Tesla e deja un nume extrem de mare în industria auto. Nu e un constructor clasic, dar a reușit să se impună în fața altor giganți americani precum General Motors și Ford la un capitol care îi poate prezice viitorul.

Tesla nu prea mai are nevoie de nicio prezentare. E constructorul care a reinventat industria auto, a fost pionier în privința mașinilor electrice și, în ciuda multor obstacole de pe drum, a reușit să se impună.

2019 a fost un an bun pentru compania lui Elon Musk, iar datele de la Bursă evidențiază cel mai bine succesul americanilor.

Pentru prima dată în istorie, valoarea acțiunilor Tesla a depășit-o pe cea combinată a General Motors și Ford, doi constructori auto cu o istorie mult mai lungă pe piață. Iar asta spune multe despre ce i-ar putea rezerva viitorul companiei lui Elon Musk.

Cum s-a impus Tesla în fața General Motors și Ford

Miercuri, acțiunile Tesla au urcat cu aproape cinci procente și, la finalul ședinței de tranzacționare, atinseseră un record de 492,14 dolari. Astfel, capitalizarea de piață a companiei lui Elon Musk s-a dus până la 89 de miliarde de dolari. Asta înseamnă cu vreo două miliarde de dolari mai mult decât valoarează la un loc acțiunile General Motors și Ford.

GM are un market cap de 50 de miliarde de dolari, în vreme ce Ford a ajuns la 37 de miliarde de dolari, după cum notează Reuters. Este impresionant dacă stai să te gândești că cei doi constructori americani au livrat,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica