Premieră deosebită în România: primul oraș cu autobuze fără șoferi. Le vrea pe străzi în 2021

0 0

Veste deosebită pentru locuitorii din Cluj-Napoca. Anul acesta se vor putea plimba prin oraș cu autobuze fără șofer. Vestea a fost confirmată de Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Prin acest demers, Cluj-Napoca ar reuși astfel să fie primul oraș din România care a transformat mobilitatea urbană, introducând în transportul public primele autobuze electrice.

Tarcea a explicat pentru Radio Cluj ce presupune acest demers. În primă fază e vorba de licitație pentru autobuze. Primăria vrea să achiziționeze 14 autobuze electrice autonome pentru municipiul Cluj-Napoca, cu un contract evaluat la circa 27,3 milioane lei, fără TVA.

Sunt avute în vedere autobuze autonome, dar în fiecare dintre ele va fi și un șofer. Acesta ar trebui să intervină când situația o cere, fie în situații complexe, fie în condiții meteo dificile. Autobuzele ar trebui să aibă o autonomie de 9 până la 12 ore și ar putea transporta până la 12 pasageri.

Emil Boc, primarul Clujului, a vorbit în trecut de proiect

„Cluj-Napoca îşi doreşte să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce priveşte transportul public”, a spus Emil Boc în urmă cu un an. „Am declanşat un proiect pilot la Cluj – care înseamnă confirmarea brandului de oraş al inovării, inteligenţei artificiale, al dezvoltării, cercetării şi IT-ului – şi cu această dimensiune pragmatică referitoare la punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica