Precursorul Untold: se împlinesc 50 de ani de la festivalul Woodstock

0 6

Înainte de primul Woodstock, din 1969, nu existau festivaluri de o asemenea amploare. Acum, se desfășoară în fiecare colț al mapamondului, iar Untold este doar un exemplu.

Între 15 și 17 august, în 1969, a avut loc Woodstock și a reinventat complet ideea concert la scară largă. În acelaș an, omul reușea să pășească pe lună, Charles Mason șoca planeta prin asasinarea actriței Sharon Tate, iar David Bowie lansa Space Oddity. Primul Woodstock a marcat o generație, dar efectele sale se văd și astăzi. Jumătate de milion de oameni putea să vadă concertele a 34 de artiști cu doar 7 dolari pe zi.

„Trei zile de pace şi muzică”, a fost promisiunea organizatorilor Michael Lang, Artie Kornfeld, John Roberts şi Joel Rosenman. Cei patru tineri din industria muzicii sunt responsabili de Festivalul Woodstock desfășurat în zilele de 15-16-17 august 1969.

Desfășurat în localitatea Bethel din New York, festivalul și-a luat numele de la orășelul aflat la câteva zeci de kilometri distanță. În teorie, trebuie să aibă loc la Woodstock, dar mulți dintre locuitori au semnat o petiție împotriva evenimentului. În final, fermierul Max Yasgur a acceptat să închirieze terenul său de 240 de hectare, în perioada 15-18 august pentru 50.000 de dolari (echivalentul a 350.000 de dolari în prezent).

Multe dintre concertele care au avut loc la Woodstock au rămas în mentalul colectiv ca fiind momente de glorie absolută pentru artiștii din spate. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica