Poți să uiți de bilet pe STB: cum plătești direct cu cardul sau telefonul

0 0

STB ajunge în lumea bună și trece la plata contactless. Vei putea uita de bilet sau de plata prin SMS. Proiectul de acum presupune că poți achita călătoria direct cu cardul, telefonul sau ceasul pe care ai servicii de plată contactless.

„Vești bune pentru bucureșteni! De acum puteți plăti călătoria direct în autobuzele din Capitală, cu orice card contactless, telefon sau smartwatch. Soluția de plată este implementată de Societatea de Transport București și BCR, în parteneriat cu Mastercard și Visa”, a transmis BCR pe pagina de Facebook.

Deocamdată, din nefericire, serviciul e funcțional pe liniile expres (780, 783 și 784). Dar în următoarea lună ar trebui ca acesta să fie extins către celelalte linii și să ai opțiunea de-a te urca și plăti direct în autobuz, tramvai sau troleibuz.

Vestea mai bună e că nu trebuie să ai neapărat cardul, dat fiind că vorbim acum de-o mulțime de soluții alternative de plată. Astfel, la validator vei putea folosi telefonul sau ceasul, atunci când ai activată opțiunea de plată. Tariful va fi același, după ce va fi implementată soluția și pe alte linii: 1,3 lei pentru urban, 1,5 lei pe celelalte si 3,5 lei pe liniile expres.

„Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule STB. Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica