Poți să faci vaccinul chiar dacă ai fost infectat cu coronavirus? Ce zic studiile

0 3

S-a dezvăluit de curând că s-au făcut pași importanți care să schimbe jocul în lupta împotriva Covid. Un vaccin de la Pfizer ar putea pune capăt pandemiei. Vaccinul este considerat a fi „mai eficient de peste 90%”, ceea ce aduce optimism în întreaga lume că un sentiment de normalitate ar putea fi mai aproape decât credeam, în ultimele nouă luni.

Până în prezent, Marea Britanie a asigurat 30 de milioane de doze de vaccin – ceea ce este suficient pentru a-i vaccina pe cei considerați cu risc mai mare de infectare și de complicații, pentru început. Profesorul Wei Shen Lim, președintele Comitetului pentru Vaccinare și Imunizare, a declarat la un briefing din Downing Street că va exista o listă de priorități pentru cei cu cel mai mare risc de a muri de boală.

Personalul medical, persoanele vârstnice și îngrijitorii lor sunt pe primul loc, urmați de oameni pe grupe de vârstă până la peste 60 de ani. Adulții de peste 50 de ani cu condiții de sănătate ar fi apoi prioritizați, în timpul primei faze a programului.

Dar când vaccinul este lansat, vei avea nevoie de el dacă ai avut deja coronavirus?

The Guardian raportează că, până acum, experimentele cu vaccinul s-au concentrat asupra persoanelor care nu au fost expuse la coronavirus, ceea ce înseamnă că nu este clar efectul vaccinului asupra persoanelor care au fost expuse la acesta.

Cu toate acestea, din moment ce studiile sugerează că imunitatea la Covid ar putea dura doar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica