Postările lui Donald Trump de pe Twitter, subiect de dezbatere: unde vor fi arhivate, unde le găsești

0 0

În teorie, fiecare postare a lui Donald Trump are o valoare istorică semnificativă, indiferent dacă ai fost sau nu de acord cu ea. Acele texte nu mai există însă pe Twitter și există o dezbatere legată de destinația lor finală.

Arhiva Națională a SUA are responsabilitatea de a arhiva postările de pe diverse rețele sociale ale oficialilor americani, după ce mandatul acestora s-a încheiat. Dacă vorbim de postări realizate pe Twitter, acelea sunt arhivate direct pe rețeaua socială prin conturi precum acesta, al cărui nume se încheie în Archived. Acolo, postările pot fi în continuare apreciate, partajate sau integrate în alte postări prin embed.

 Donald Trump este însă o excepție de la regulă, fiind și singurul președintele al cărui cont a fost șters de pe toate rețele sociale în ultimele zile ale mandatului prezidențial. Într-un comunicat trimis celor de la Politico, oficialii Twitter au afirmat că Arhiva Națională nu va putea găzdui pe rețeaua socială, sub forma unui cont arhivat, vechile postările ale celui de al 45-lea președinte american.

Ca referință, contul de Twitter al lui Donald Trump a fost șters în urma tentativei de insurecție de pe 6 ianuarie de la Capitoliu. La momentul respectiv, președintele a început să posteze pe alte conturi, dar au fost imediat șterse și acelea.

Anunțul platformei online vine după ce Arhiva Națională a anunțat că începe să lucreze la o arhivă online a tuturor postărilor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica