Posibile schimbări la examenul auto în 2020: ce trebuie să știi dacă vrei permis de conducere

0 22

Proba practică a examenului auto s-ar putea schimba din 2020. Iar polițiștii ar putea fi înlocuiți.

Proba practică a examenului auto s-ar putea schimba din 2020. Microsoft a dezvoltat o aplicație – HAMS – care i-ar putea înlocui pe polițiști. Practic, la proba de traseu, șoferul va sta singur în mașină, iar stilul său de condus poate fi analizat prin intermediul aplicației Microsoft.

Deocamdată, Poliția Română nu dă semne că ar vrea să apeleze la această aplicație. Dar beneficiile sunt mari, mai ales că a fost testată cu succes prin alte părți. Astfel, șoferii nu mai sunt timorați. Dar lista beneficiilor nu se oprește aici.

Ce e HAMS, aplicația care ar putea elimina polițistul de la proba practică a examenului auto

Aplicația Microoft e denumită HAMS (Harnessing AutoMobiles for Safety) și poate face exact ceea ce face și polițistul în timpului examenului. Practic, analizează stilul de condus al șoferului și constată dacă acesta este pregătit sau nu pentru a deveni șofer.

Sistemul e simplu: pentru ca aplicația să își poată face treaba e nevoie doar de un smartphone montat pe parbriz, dotat cu camere și localizat prin GPS și un giroscop.

„Folosim dispozitive cu senzori pentru a construi un mediu virtual pentru mașini. Obiectivul este cel de monitorizare a stării șoferului, dar și modul în care este condusă mașina în condițiile de drum în care se află.HAMS se folosește de ambele camere ale dispozitivului….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica