Porsche, în vizorul autorităților germane: cum a devenit suspectă de minciuni

0 2

Porsche este una dintre cele mai cunoscute branduri auto de pe mapamond, cu o lungă istorie. Din păcate, compania a fost luată în vizor de autoritățile germane din cauza unor valori eronate de consum.

Când vine vorba de scandaluri în piața auto, ultimii ani au fost dominați de grupul Volkswagen și emisiile mincinoase. La momentul respectiv, a devenit evident că a fost multă rea voință în spate, iar unii directori ai grupului au ajuns după gratii. La ora actuală, cei de la Porsche se află în centrul unui scandal și chiar dacă nu este comparabilă gravitatea, o investigație din partea autorităților este o problemă, iar după situația cu Volkswagen, nemții ”suflă și în iaurt”.

Ca referință, autoritatea germană KBA a deschis o anchetă împotriva Porsche suspectând posibile date incorecte privind consumul unor mașini pe benzină, scrie Reuters. Porsche spune că nu există neconformități la marea parte a vehiculelor și că numărul de mașini afectate a fost de cel mult sub 1% din flota totală. Cu alte cuvinte, nu contrazic suspiciunea autorităților, dar atrag atenția că nu discutăm de o problemă răspândită.

Mai mult decât atât, tocmai pentru a-și spăla un pic păcatele, cei de la Porsche au atras atenția asupra faptului că au notificat din proprie inițiativă autoritatea KBA acum un an, ca măsură de siguranță. În acel context, au detaliat probleme de conformitate apărute la anumite vehicule pe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica