PlayStation 4 a ajuns la final, dar cu siguranță iese din scenă în stil mare: de ce Ghost of Tsushima rămâne în istorie

0 3

Despre Ghost of Tsushima se poate spune așa: „s-a și așteptat, dar a și meritat”. Cât încă ești atent la ce potențial va avea PS5, eu îți recomand să profiți la maximum de PlayStation 4 și să-ți faci o mică „vacanță” anul acesta în Tsushima.

Nu știu de tine, dar eu pot spune că am fost mereu fascinat de cultura asiatică. Nici nu s-ar putea altfel. Japonia, de exemplu, e o fâșie de pământ și-o forță. Dar acum nu discutăm despre geopolitică sau economie, ci despre un joc care se concentrează pe istoria de acum câteva sute de ani. Își trage inspirația din fapte istorice, dar duce ideile mult mai departe.

Iată-te aruncat în a doua parte a secolului XIII cu un imperiu mongol care a pustiit naţiuni întregi în campania sa de cucerire a estului. Însă insula Tsushima e diferită. Este singurul obstacol între Japonia continentală şi o flotă masivă de mongoli invadatori, condusă de Khotun Khan, un general nemilos şi viclean. Ce poate fi mai frumos decât să încerci să faci un pic parte din mega evenimente istorice?

Insula arde după primul val de atac mongol, iar samuraiul războinic Jin Sakai este unul dintre ultimii membrii supravieţuitori ai clanului său. Ce mai poate face în situația asta? Păi, să protejeze: popor, casă, viață personală. Acesta trebuie să uite tradiţiile care l-au format ca războinic, pentru a-şi găsi o nouă cale, calea Fantomei, şi să ducă un război neconvențional pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica